Aveți nevoie de piese de schimb? OEM este calea de urmat

Articol
Feb 23, 2022

Sistemele cu ultraviolete (UV) pentru dezinfecția apei cuprind mai multe părți cruciale care le mențin să funcționeze la performanțe optime. Aceste piese se pot identifica cu usurință în documentele care însoțesc aceste sisteme cu ultraviolete (UV) și, de asemenea, menționează cerințele de înlocuire și service. Pe scurt, părțile care necesită o atenție specială frecventă sunt:

Lampa UV - Lampa UV este cea mai critică componentă a oricărui sistem de dezinfecție UV. Lămpile UV îmbătrânesc în timp și trebuie înlocuite cel puțin anual sau la intervalul recomandat de producător.

Teaca de quartz – Lampa UV este închisă într-o teacă de quarz prin care radiația UV-C trece în apă. În timp, mineralele prezente în apă precum calciul, magneziul și fierul se depun pe teaca de quartz. Ca rezultat, razele UV-C sunt blocate și, deși lampa ar putea funcționa eficient, suficientă energie nu ajunge în apa din jur. Este extrem de important să curățați regulat teaca de quartz și să o înlocuiți cel puțin o dată la doi ani.

Senzori – Un sistem de dezinfecție, adesea vine însotit de senzori care măsoară temperatura și intensitatea dozei UV, permițând monitorizarea în timp real a eficacității sistemului.

Ca orice altă industrie, industria echipamentelor de dezinfecție este formată și din producători de echipamente originale (OEM) și producători de piese de schimb non-OEM. Producătorii investesc ani de cercetare în proiectarea sistemelor prin modele computerizate robuste și validări de la terți. Piesele sunt selectate cu atenție și proiectate pentru a funcționa într-un sistem global. Prin urmare, fiecare componentă a echipamentului este construită pentru a le completa pe celelalte și întregul sistem este proiectat să funcționeze ca o singură unitate care generează eficiență maximă. Cu toate acestea, când piesele trebuie înlocuite, uneori clienții apelează la piese de schimb non-OEM. Conduși de nevoia de reducere a costurilor sau pentru evitarea opririi de urgență, astfel de piese de schimb pot deteriora sistemul UV și pot pune în pericol întreaga afacere. Motivele cheie pentru a cumpăra doar piese originale certificate OEM sunt:

Performanța produsului – Lămpile UV Hanovia și lămpile UV Berson au specificații electrice și fizice distincte, care sunt cruciale pentru o funcționare eficientă. Este posibil ca alte piese decât OEM Hanovia sau Berson să nu funcționeze la aceste specificații. In urma cercetarilor s-a observat că lămpile UV non-OEM funcționează la o capacitate redusă și oferă o putere UV substanțial mai mică decât lămpile originale Hanovia  sau lampile originale Berson. Mai mult, defectele tecilor de quartz și senzorilor non-OEM cauzate în timpul producției pot crea obstacole serioase în procesul de dezinfecție.

Durata de viață a produsului – S-a descoperit că lămpile și tecile de quartz de la furnizori non-OEM ajung la sfârșitul duratei de viață mult mai devreme decât cele care sunt originale. Deși este posibil să fi costat mai puțin inițial, în timp, costul real al înlocuirilor timpurii depășește cu ușurință economiile pe termen scurt.

Garanția produsului – Un fapt adesea trecut cu vederea despre piesele neoriginale este că acestea nu sunt acoperite de garanția echipamentului original. De fapt, garanția poate fi invalidată cu totul pentru întregul sistem dacă nu sunt utilizate piese OEM Hanovia sau Berson.

Suport pentru produse – Utilizarea de piese non-OEM poate duce la imposibilitatea producătorului de a sprijini beneficiarul cu examinări tehnice. Adesea, piesele non-OEM fac ca sistemul să se comporte diferit, făcând aproape imposibilă depanarea.

Siguranță și conformitate – Pentru un consumator industrial, nevoia de apă dezinfectată apare în principal din cerințele de conformitate. Certificarile și validările, cum ar fi UL, NSF, NWRI, DVGW, ÖNORM și USEPA, pot fi invalidate prin utilizarea unor piese neoriginale. Defecțiunile echipamentelor pot crea condiții operaționale periculoase pentru personal și echipa de întreținere.

În general, riscul de a avea un sistem de dezinfecție a apei UV suboptim, necertificat, depășește cu mult economiile de costuri pe termen scurt obținute prin utilizarea pieselor de schimb neoriginale. Dacă ar fi să adăugăm costul întreruperii operaționale din cauza timpului de nefuncționare a echipamentului și costul amenzilor impuse din cauza nerespectării standardelor, putem vedea cât de scumpe sunt cu adevărat aceste piese de schimb ieftine. Orașul Roma a fost nevoit să suspende operațiunile timp de trei ani cu noul său sistem de filtrare UV, după ce o supapă defectă a dus la pagube în valoare de peste 3 milioane de dolari. Conform unui raport din 2017 al Allianz Global, costul mediu al unei retrageri semnificative a unui produs în industria alimentară și a băuturilor este de 9,5 milioane USD, contaminarea produsului fiind al doilea cel mai important motiv de retragere.

Apa curată, fără microbi, este piatra de temelie a mai multor industrii, de la ospitalitate la produse farmaceutice. Cu cine alegeți să vă asociați pentru această resursă crucială poate avea consecințe de amploare pentru întreaga dumneavoastră  afacere. Având în vedere acest lucru, alegerea unei piese OEM Hanovia sau Berson este calea de urmat.
Spectra vă poate oferi piese de schimb OEM Hanovia și Berson (dar și de la alte branduri bine cunoscute), astfel încât să puteți beneficia de potențialul maxim de la sistemul dumneavoastră UV Hanovia sau Berson. Dacă este necesar, echipa noastră de service vă poate ajuta cu înlocuirea pieselor.

Sursa: Hanovia

Articole recomandate