COVID 19: Întrebări frecvente

Articol
Dec 02, 2020

Întrebări frecvente pe care le-am primit în timpul pandemiei de coronavirus din 2020 cu privire la dezinfecția cu ultraviolete germicide (UV-C)

Rapiditatea cu care a fost răspândit COVID 19 a evidențiat necesitatea unei abordări inovatoare a nevoilor de dezinfecție, nu numai în ceea ce privește igienizarea mediilor și suprafețelor. Razele UV au oferit rezultate pozitive în lupta împotriva SARS și MERS, doi viruși foarte asemănători cu Coronavirusul actual. Utilizarea radiațiilor UV-C este o soluție sigură, eficientă și rentabilă, evitând utilizarea substanțelor chimice periculoase.

Care sunt principalele avantaje ale utilizării lămpilor UV-C GERMICIDALE?

Microoganismele sensibile la razele UV-C care pot fi eliminate prin această metodă sunt: bacteriile, virușii, sporii, ciupercile, mucegaiurile și acarienii.
Microbii nu pot dobândi rezistență la razele UV-C, rezistență care apare doar folosind dezinfectanți chimici și antibiotice.
Razele UV sunt ecologice. Atunci când se utilizează dezinfectanți normali, poluarea mediului este inevitabilă. Acestea prezintă, de asemenea, riscuri severe în urma inhalării directe a vaporilor sau a ingestiei de alimente contaminate după intrarea în contact direct cu dezinfectanții chimici.
În cazul în care utilizarea dezinfectanților chimici este inevitabilă (industria alimentară / farmaceutică / medicală etc.), utilizarea razelor ultraviolete în procesul de dezinfectare poate reduce cantitatea necesară, ceea ce permite economii semnificative de costuri și este mai bună pentru mediu, menținând în același timp - și , de cele mai multe ori, îmbunătățirea - calitatea dezinfectării.
Dispozitivele cu raze UV-C pot fi instalate în majoritatea mediilor și mașinilor și pot fi programate pentru a menține același nivel de dezinfecție zi și noapte, asigurând condiții ideale de igienă fără fluctuații de calitate. În schimb, dezinfectanții chimici sunt cei mai eficienți doar în momentul utilizării.
Dispozitivele SPECTRA echipate cu lămpi UV-C oferă costuri reduse de funcționare și nu necesită întreținere, pe lângă înlocuirea normală a tubului UV. Acestea sunt sisteme puternice și extrem de durabile. Din acest motiv, eliminarea germenilor folosind UV-C spre deosebire de (sau împreună cu) alte sisteme oferă rezultate excelente la un cost redus.

Efectul UVC asupra virușilor

Informațiile despre virus sunt conținute în capsidă sub formă de ADN monocatenar sau ARN. Indiferent dacă este ARN sau ADN, mecanismul distrugerii prin UVC al acestor molecule este foarte eficient. Radiația pătrunde în învelișul viral și lovește materialul genetic. Ca și în cazul ADN-ului, ARN formează dimeri pirimidinici și hidrați suplimentari de uridină. Informațiile pentru reproducere se pierd, virusul nu mai este virulent și ciclul infecției este rupt.
În funcție de virus, este necesară o anumită doză de UVC pentru a-l bloca. Doza letală necesară pentru distrugerea a 90% dintr-un tip de virus se numește LD90. Virusurile gripale au nevoie de LD90 de 2 mJ / cm², cu Corona există din păcate, foarte puține valori, dar majoritatea experților consideră că LD90 de 2,5 mJ / cm² este realist. Cu toate acestea, este important, de asemenea, dacă virușii trebuie inactivați în aer, picături, spută, sânge sau apă. Pentru a dezinfecta o suprafață netedă chiar și până la 99,9%, este necesară aproximativ de trei ori doza de LD90, adică între 7,5 și 10 mJ / cm² pentru virusurile corona.

Sursa: www.uvpro.de ; 1- https://www.zusammengegencorona.de/ informieren/basiswissen-coronavirus/ – 26.03.2020 Federal Ministry of Health
2- Valori exemplare din literatura de specialitate fără garanție și pretenție la completitudine.
(din engl: Exemplary values from the literature without guarantee and claim to completeness)

Întrebări și răspunsuri

Î1: Ce echipament de dezinfecție cu ULTRAVIOLETE recomandați pentru un Restaurant?

R1: Dispozitivul UV-FLOW-C pentru dezinfecție aer în mod indirect este potrivit pentru spațiile ocupate. Cu toate acestea, noi comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. În funcție de ceea ce vă doriți să tratați (suprafețele sau/și aerul din încăpere), vă putem ajuta să identificați cea mai bună soluție de dezinfecție cu UV pentru Restaurantul dumneavoastră.
Accesați acest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Î2: Există o variantă de sistem cu ULTRAVIOLETE pentru a dezinfecta casa și pentru a proteja familia?

R2: Comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. În funcție de ceea ce vă doriți să tratați (suprafețele sau/și aerul din încăpere), vă putem ajuta să identificați cea mai bună soluție de dezinfecție cu UV pentru Casa dumneavoastră.
Accesați accest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Î3: Care sunt cele mai bune sisteme de dezinfecție cu ULTRAVIOLETE pentru a mă ajuta să-mi igienizez Salonul de coafură?

R3: Comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. Pornind de la dezinfecția instrumentelor (UV CABINET) până la dezinfecția suprafețelor sau a aerului în prezența oamenilor (UV-FAN / UV-FLOW) sau când nu este nimeni în încăpere (UV-STICK). În funcție de ceea ce vă doriți să tratați (suprafețele sau/și aerul din încăpere), vă putem ajuta să identificați cea mai bună soluție de dezinfecție cu UV pentru Casa dumneavoastră.
Accesați acest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Î4: Pot utiliza un sistem de dezinfectare cu ULTRAVIOLETE în centrul meu de fitness / Studio de dans / Spa / Studio de yoga / Clinica de kinetoterapie?

R4: Comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. În funcție de ceea ce vă doriți să tratați (suprafețele sau/și aerul din încăpere), vă putem ajuta să identificați cea mai bună soluție de dezinfecție cu UV pentru centrul dumneavoastră de fitness / Studio de dans / Spa / Studio de yoga / Clinica de kinetoterapie.
Accesați acest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Î5: Ce echipamente cu ULTRAVIOLETE recomandați pentru un cabinet stomatologic?

R5: Pentru cabinete stomatologice comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru dumneavoastă. Echipamentul UV-FAN este cel mai căutat în această perioadă. De asemenea găsiți și  echipamente mobile sau chiar sisteme care pot fi montate în tavan fals (UV DIRECT).
Accesați acest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Î6: Este lumina ULTRAVIOLETĂ o opțiune bună pentru dezinfectarea școlilor?

R6: Lumina ULTRAVIOLTĂ este o metodă excelentă pentru a dezinfecta diferite zone dintr-o școală. Sistemul UV-FAN mobil face recircularea și dezinfecția aerului și poate fi utilizat în prezența persoanelor fără niciun fel de risc. Alte echipamente disponibile în stoc.


Î7: Cabinetul medical al doctorului meu se va deschide curând, ce sistem de dezinfecție cu ULTRAVIOLETE recomandați?

R7: Unele sisteme de dezinfecție pe care le considerăm benefice biroului dumneavoastră sunt: purificatorul pentru aerul din încăpere UV-FAN-M, sistemul UV pentru dezinfecție aer în mod indirect UV-FLOW-C, sau sterilizator mobil pentru suprafețe UV-STICK-ST. În plus față de acestea, comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. În funcție de ceea ce vă doriți să tratați (suprafețele sau/și aerul din încăpere), vă putem ajuta să identificați cea mai bună soluție de dezinfecție cu UV pentru cabinete medicale.

Î8: Putem folosi lumina ULTRAVIOLETĂ pentru a dezinfecta oameni?

R8: NU, vă recomandăm să NU utilizați lumină ultravioletă germicidă (UV-C) pentru a dezinfecta orice parte a corpului uman. UV-C dăunează pielii și ochilor, prin urmare NU ar trebui să priviți razele ultraviolete sau să expuneți orice parte a corpului dumneavoastră la acest tip de dezinfectare.

Î9: Ce sistem de dezinfecție cu ULTRAVIOLETE recomandați pentru toalete publice?

R9: Comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație. Toaletele publice pot beneficia de mai multe tipuri de sisteme de dezinfecție cu ultraviolete pe care le oferim - de la modele de dezinfecție continuă (UV-FAN-M sau UV-FLOW-C) până la variante mobile programabile (UV-STICK-NX-ST) sau dispozitive programabile care iradiază direct suprafețele și pot funcționa doar când nu este nimeni în încăpere (UV-STICK-NX).

Î10 : Ne gândim la dezinfectarea cu ULTRAVIOLETE ca metodă pentru postul nostru de poliție. Ce tip de sisteme puteți recomanda?

R10: Unele sisteme de dezinfecție pe care le considerăm a fi un mare atu pentru orice secție de poliție sunt: purificatorul pentru aerul din încăpere UV-FAN-M , sistemul UV pentru dezinfecție aer în mod indirect UV-FLOW-C, sau dispozitivul programabil care iradiază direct suprafețele UV-STICK-NX-ST . În plus față de acestea, comercializăm o varietate de echipamente cu UV pentru dezinfecție care ar putea fi potrivite pentru această aplicație.
Accesați acest link pentru a vedea sistemele UV pe care le recomandăm.

Pentru alte tipuri de aplicații ne puteți trimite solicitare la contact@spectra.ro și vom fi mai mult decât bucuroși să vă găsim cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Articole recomandate