Dezinfecția Bazinelor de Stocare

Articol
Jan 21, 2022

Cel mai dificil aspect al conservării fluidelor din rezervoarele de stocare implică prevenirea formării mucegaiului și a biofilmului. Aceste condiții sunt ideale pentru ca microorganismele să prospere pe pereți, tavan și în conținut. Chiar dacă fluidul din rezervorul de stocare a fost anterior filtrat și dezinfectat, aerul din partea de sus a rezervorului de stocare poate fi contaminat, ceea ce duce la creșterea mucegaiului și a biofilmului pe pereții rezervorului. Dacă mucegaiul și alți germeni cresc în aerul din interiorul rezervorului de stocare, lichidul din interior devine în curând contaminat.

Una dintre soluțiile noastre pentru păstrarea calității fluidului din rezervorul de stocare este gama Nutripure de sisteme UV de la Atlantic Ultraviolet, care sunt montate direct pe rezervoarele de stocare a lichidului sau instalate adiacent rezervorului printr-o conductă de interconectare.

Sistemele UV Nutripure au fost utilizate de mult timp pentru a ventila aerul deasupra lichidului din rezervoarele de stocare. Scopul acestui echipament este de a asigura un mediu steril în spațiul de deasupra din interiorul rezervorului, de a preveni contaminarea cu bacteriile purtate de aer și de a reduce nivelul de condens care poate dilua conținutul rezervorului. Când sunt diluate, unele lichide au o tendință puternică de a promova creșterea bacteriilor și a mucegaiului pe suprafața lichidului.

Nuntripure asigură ventilația aerului fără bacterii pentru a oferi un mediu sanitar în interiorul rezervorului. Aerul lipsit de bacterii este introdus în spațiul de deasupra lichidului din rezervorul de stocare, iar orificiul de ventilație (TANK VENT) al rezervorului oferă o ieșire pentru acest aer, împiedicând în același timp pătrunderea contaminanților, insectelor sau resturilor în rezervorul de stocare.

Cum funcționează Nutripure?

Aerul din interiorul rezervorului de stocare este aspirat mai întâi printr-un filtru electrostatic, în interiorul carcasei din oțel inoxidabil 304. Reflectorul din aluminiu optimizează intensitatea UV din interiorul camerei, iar expunerea germicidă la ultraviolete dezinfectează aerul. Aerul purificat este apoi pompat în spațiul de cap al rezervorului de stocare a lichidului. Aerul purificat reduce nivelul de condens din rezervor, prevenind creșterea germenilor și a mucegaiului pe suprafața lichidului. Orificiul de aerisire opțional al rezervorului permite acestui aer să scape, împiedicând, de asemenea, impuritățile, insectele sau resturile să pătrundă în rezervorul de stocare a lichidului.

Lămpile sistemelor Nutripure sunt prevăzute cu un strat de protecție care elimină pericolele asociate cu fragmentele de lămpi sparte. Lămpile instalate în acest model trebuie înlocuite doar o dată pe an, sau aproximativ la fiecare 10.000 de ore. Un port de observare/vizor permite o inspecție vizuală sigură a funcționării lămpii.

Fiecare model vine cu filtre electrostatice lavabile pentru care sunt reutilizabile, astfel nu cheltuiti in plus pe filtre de schimb.

Filtrul HEPA care elimină 99,97% din particulele de până la 0,3 microni este inclus pentru modelele 4B-ASC, 5B-ASC și 6B-ASC, precum și cu modelele 7-ASC, 8-ASC și 9-ASC.

Pentru mai multe informații sau întrebări vă rugăm să ne scrieți la contact@spectra.ro și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

Sursa:

Atlantic Ultraviolet

Articole recomandate