UV-FAN-M2 pentru dezinfecția aerului

Articol
Sep 22, 2020

Calitatea aerului din încăperi este foarte importantă, practic majoritatea populației iși petrece o mare parte din viață în casă sau în alte incinte, fără a beneficia de surse de aer curat și sănătos. Pe calea aerului se pot transmite cele mai multe boli.

Razele UV-C distrug ADN-ul și ARN-ul bacteriilor, virușilor și fungilor.
Lumina UV-C este folosită de decenii în industrie pentru dezinfecția suprafețelor, pentru sterilizarea apei potabile și este, de fapt, deosebit de avantajoasă pentru uz sanitar deoarece elimină microorganismele precum bacteria Clostridium difficile, una dintre principalele surse de infecții nosocomiale.
Tehnologia UV-C a fost folosită pentru dezinfecția aerului, a apei și a instrumentelor de peste un secol. Prin urmare, este validată de istorie. De fapt, încă din anii 1930, razele UV au fost utilizate în mod obișnuit pentru tratarea aerului și a apei în spitale și, începând cu cel de-al doilea război mondial, au fost utilizate pe scară largă în centrele de procesare, în stațiile de tratare a apei și în orice unitate care avea de a face cu contaminarea microbiană.

Sunt razele UV eficiente și sigure pentru dezinfecție?

Absolut da: o utilizare corectă a razelor UV permite eliminarea de până la 99,999% din microorganisme, precum bacterii și viruși, cu extremă simplitate și practicitate. În ultimul timp popularitatea acestei tehnologii a crescut, deoarece dezinfectează practic toate suprafețele unei camere cu un efort minim și fără utilizarea de substanțe chimice. După efectuarea ciclului de dezinfecție, încăperile sunt imediat reutilizate în siguranță absolută și fără nicio măsură de precauție, deoarece razele UV nu lasa în urmă reziduuri sau substanțe care circulă în aer sau care se depun pe suprafețe.

Purificatoarele de aer în prezența personalului

UV-FAN-M2/40H, Model cu lampă externa

UV-FAN este un sistem de purificare a aerului cu raze UV-C foarte versatil fiind construit din aluminiu extrudat cu un capac frontal cu micro-găuri ce permit intrarea și ieșirea aerului. Aerul din încăpere este aspirat în camera germicidă a purificatorului de către un ventilator silențios și este decontaminat de microbi, viruși cât și de contaminanți chimici.
Camera germicidă găzduiește lămpile UV-C și este construită dintr-o oglindă ultra-pură specială din aluminiu care amplifică puterea dezinfectantă a lămpilor; trecând prin ea, aerul este purificat de toate microorganismele pentru a fi trimis înapoi în incintă fără contaminanți.
În interiorul camerei este adăpostit filtrul de dioxid de titan TIOX®, nano-structurat, care în combinație cu puterea UVC foarte mare emisă de lămpi, este un excelent fotocatalizator care degradează poluanții organici și anorganici (SOV, compuși organici volatili VOC și NOX, oxizi de azot) prezenți în medii.
În plus, nano particulele de TIOX® au o puternică putere de oxidare și amplifică efectul germicid al razelor UV-C asupra microorganismelor.

Poluarea aerului se poate reduce cu ajutorul unor reacții naturale numite fotocataliză.

Acest lucru se obține cu fotocatalizatorul (TiOx ®) care determină oxidarea, apoi descompunerea poluanților. TiOx® este activat de radiațiile ultraviolete ale soarelui (UV) sau ale unei surse artificiale, cum ar fi lămpile UV-C cu emisii puternice din aparatul UV-FAN. Substanța activă din TiOx® este dioxidul de titan (TiO2) cu nanostructură. Datorită nanostructurii de gel cu particule de o miliardime de metru, TiOx® are o suprafață de schimb mare, drept urmare este un fotocatalizator excelent, capabil să descompună poluanții organici și anorganici precum COV (compuși organici volatili) și NOx (oxid de azot) produși de activitatea omului. Reacțiile fotocatalitice transformă poluanții în săruri (nitrat de sodiu și de calciu) și în bioxid de carbon (CO2). Mai mult, datorită caracteristicilor receptive determinate de fragmentarea în nanoparticule, TiOx® poate oxida sau descompune celulele de bacterii în prezența luminii UV-C, combătând astfel proliferarea microorganismelor. De asemenea, inhibă mirosurile neplăcute prin descompunerea compușilor gazoși care determină apariția acestora, provocând disconfort oamenilor din încăpere. Prezența substanțelor rău mirositoare, cum ar fi amoniacul, sulful și compușii cu sulf, indică fermentarea anaerobă.

AVANTAJE:

BENEFICII:

CLICK AICI pentru mai multe detalii despre UV-FAN-M2.

Sursa: LIGHT PROGRESS

Articole recomandate