Dezinfecția apei - Piscine și agrement

Articol
Aug 01, 2021

Dezinfectia cu UV este foarte eficientă în eliminarea oricăror bacterii, viruși sau mucegaiuri din apă, inclusiv Cryptosporidium și sporii săi, care sunt rezistenți la clor. Un alt avantaj major al UV este că reduce considerabil cantitatea de clor necesară pentru menținerea nivelului de igienă. Acest lucru reduce problemele asociate cu produsele secundare ale clorului, cum ar fi cloraminele, care se formează atunci când clorul liber reacționează cu transpirația sau urina din apa piscinei. Tricloraminele, în special, sunt iritanti puternici care sunt responsabili pentru problemele oculare și respiratorii și de „mirosul de clor” neplăcut asociat în mod obișnuit cu piscinele interioare.

Cloraminele (cunoscute și sub denumirea de clor combinat) sunt produse secundare neplăcute asociate piscinelor cu clor; se află sub formă de vapori pe suprafața piscinei și provoacă iritații ale ochilor și pielii și au un miros puternic, care este neplăcut atât pentru inotători, cât și pentru personal. Cloraminele nu numai că îi împiedică pe oameni să viziteze piscinele interioare, ci pot fi, de asemenea, un risc pentru sănătate dacă sunt inhalate în mod regulat. O lucrare recentă din European Respiratory Journal a corelat nivelurile ridicate de astm la copii cu înotul în piscine în aer liber clorurate. Cloraminele sunt, de asemenea, foarte corozive și se știe că provoacă deteriorarea semnificativă a structurilor fizice ale unor piscine interioare, ceea ce poate ridica probleme de siguranță. Lampile UV de presiune medie elimină problema cloraminelor aproape în întregime datorită spectrului larg de lungimi de undă, care distruge mono-, di- și tri-cloraminele. O reducere a cloraminelor înseamnă, de asemenea, mai puțină uzură a clădirii și mai puține facturi de întreținere și reparații – precum și o clădire mai sigură. Dezinfecția cu UV este ideală, deoarece nu numai că acționează ca un dezinfectant puternic – minimizând utilizarea clorului – distruge, de asemenea, orice cloramine produse de clorului rezidual, asigurând un mediu mai sănătos atât pentru înotători, cât și pentru personal.
Mai puține cloramine înseamnă, de asemenea, facturi mai mici la apă, deoarece este nevoie de mai puțină apă pentru a dilua și spăla piscina. Dezinfectia cu UV este, de asemenea, o tehnologie curată, fără produse secundare proprii.

Soluția noastră este gama de sisteme UV SWIM LINE care asigură dezinfecția sigură și eficientă a apei din piscină, îndepărtând în același timp cloraminele dăunătoare. Având la bază tehnologia expertului Hanovia în dezinfecție a apei, sistemul UV SWIM LINE implică costuri de capital și de operare mai mici decât sistemele UV comparabile.

SWIM LINE dezinfectează simultan și îmbunătățește calitatea apei pentru înotători. Apa care trece prin sistem este expusă la lumina UV, care distruge microorganismele la nivel celular. Când este cuplat cu tratamentul cu clor, oferă o a doua barieră foarte eficientă împotriva infecției cu microorganisme rezistente la clor, cum ar fi Cryptosporidium și Giardia.

AVANTAJELE SISTEMULUI UV SWIM LINE:

BENEFICIILE DUMNEAVOASTRA:

Pentru dezinfecția piscinei sau orice altă aplicație ne puteți scrie pe adresa contact@spectra.ro și vom găsi cel puțin o soliție.

Sursa:

HANOVIA & BERSON

http://www.weuvcare.com

Articole recomandate