Care sunt domeniile de utilizare a razelor UV?

Studii de caz
Aug 07, 2020

Nu există limite pentru posibilele aplicații ale razelor UV-C, totuși sunt necesare abilități specifice pentru a utiliza această tehnologie într-un mod adecvat, obținând rezultate maxime. Razele UV sunt utilizate în fiecare zi în:

INDUSTRIA FARMACEUTICĂ

Pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor mediilor de producție, dezinfecția recipientelor produselor (ambalaje), izolarea zonelor „protejate” ale producției și ambalajul produsului, precum și camerele sterile, de zonele cu risc de contaminare. Intervențiile de acest tip cresc semnificativ securitatea și conservarea produselor pe care le cumpărăm în mod obișnuit.

UV-CABINET pentru dezinfecția ustensilelor

DOMENIUL SANITAR

Pentru a evita transmiterea bacteriilor sau virușilor periculoși care pot fi prezenți în aer sau transportați prin contact de către pacienți sau vizitatori, cum ar fi TBC, Legionella, și noul Covid-19. Domeniul sanitar are un istoric cu cele mai multe exemple de aplicare a tehnologiei UV, de la dezinfecția aerului la cea a suprafetelor.

UV-FLOW pentru iradierea directă straturilor superioare de aer

HVAC

Pentru a evita transmiterea oricărui agent patogen în aer, dar și pentru a preveni formarea mucegaiului și a coloniilor bacteriene în interiorul instalațiilor de tratare a aerului din conducte. Aerul condiționat este responsabil de „boli legate de construcții”, alveolite alergice, infecții virale și fungice, astm bronșic, febră umidificatoare, legioneloză, etc. Multe sedii militare au sisteme UV-C pentru a preveni și eventualele atacuri biologice (antrax).

UV-STYLO-E pentru dezinfecția apei adunată din condens

SISTEME DE TRATARE A APEI

Pentru a elimina toate microorganismele care pot fi prezente în apa din fântâni și bazine de stocare. Razele UV sunt folosite în mod tradițional în majoritatea apeductelor publice și sunt adesea obligatorii după un filtru de cărbune activ în dozatoarele de apă care se instalează din ce în ce mai mult în orașe pentru a înlocui utilizarea apei îmbuteliate.

Dezinfectarea apei pentru aplicatii industriale

UZ CASNIC

Pentru a evita formarea mucegaiului pe perete, pentru a elimina acarienii, pentru a mentine aerul sanatos in interiorul unei incaperi, pentru a trata apa. Razele UV-C reusesc si sa elimine mirosurile si depunerile de grasime din bucatariile industriale si sunt folosite si in catering, cu suportul emisiilor de ozon.

UVpro WDS pentru iradierea directa

 

Surse:

LIGHT PROGRESS

HANOVIA & BERSON

UVpro

Articole recomandate